11.5.2013

Pääsykoepohdintoja

Niin paljon on tullut keskityttyä Aasian tutkimuksen pääsykokeisiin että vähän kaikki muu - myös ne toiset kaksi pääsykoetta - ovat jäämässä melko vähälle huomiolle. Tämä päivä kuitenkin on tähän saakka mennyt täysin harakoille opiskelujen puolesta. Mikä stressaa aika paljon, erityisesti kun ottaa huomioon, että aikaa Aasian tutkimuksen pääsykokeeseen on enää 9 täyttä päivää... 11 jos laskee tämän päivän ja itse koepäivän. Ja motivaatio on tiessään - haluan lukea japania, en pääsykoekirjoja. Vaikea selittää omalle "haluan kaiken tässä ja nyt" -persoonalleni että ei, nyt pitää lukea suomea ja historiaa, että voin sitten syksyllä hyvän lykyn päntätä japania pitkästä aikaa opettajan johdolla. ...onkohan uusia japanin proffia vielä valittu?


Mitä tässä nyt sitten on tullut tehtyä Aasian pk:ta varten? Ensin luin kirjat läpi - duh. Sitten tein muistiinpanot (häpeäkseni tosin on myönnettävä, että Verkottuneen muistiinpanot ovat vielä hieman kesken). Kieliopista tein miellekarttapinon ja nyt olen alkanut tekemään siitä flashcardeja. Flashcardeja, joita kääntelen jokaisessa mahdollisessa välissä.

Verkottuneesta olisi tarkoitus tehdä flashcardeja ja eräänlainen vuosiluvuittain, aiheittain ja alueittain järjestettävissä oleva excel, jota voisin sitten ihmetellä. Jos se auttaisi vähän ymmärtämään noita hyppiviä vuosilukuja paremmin ja saisin kokonaiskuvaa tietyistä alueista. Omaksuin myöskin minijärjestelmän vuosilukuja varten mutta olen hieman hukassa vielä, kuinka saan tietyt minijärjestelmän muistisanat yhdistettyä eri asioihin. Ei kun vaan muistimatkoja tekemään.

Jos tänne eksyy joku joka omaa hyvät opiskelutekniikat tai joitain vinkkejä Verkottuneen taikka  kieliopin suhteen, kuuntelen miellelläni. Ja eikun takaisin pänttäämään ->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti