2.7.2013

Kiirettä pitää ja Mika failaa

No, se oli sellainen tuo suuresti pelätty 2.7. Sydän kurkussa kävin tarkistamassa yliopistohaun sivuilta tulokseni ja.... varasija. Niinpä tietysti. Päivemmällä, kun olin töissä, varmistui sijaksi 18. Ei siis Aasian tutkimusta tänä vuonna. Turun tuloksia vielä odotellaan ja Tampereella olen vielä varalla. Mutta on hyvin epätodennäköistä, jopa mahdotonta, että varasijalta 18 ponnistettaisiin Aasian tutkimusta opiskelemaan kun sisään otetaan vuosittain vain se 16 henkeä.

Derp.


Mikäs tässä sitten, työt alkoivat viime kuussa ja ainakin on jotain tekemistä kanjien pänttäyksen lisänä. Tällä hetkellä myös Animecon-kiireet vastuutehtävineen ja cosplayprojekteineen vie niin paljon aikaani ja energiaani, etten ehdi romahtaa henkisesti pääsykoetulosten vuoksi. Tekisi kovasti mieli inttää, että elämäni on pilalla eikä mikään mene hyvin, mutta oikeastaan ei tässä muuta ole kuin että Animeconin jälkeen otan taas pääsykoekirjat käteen ja teen tiukan lukuaikataulun. Ja tätä (valtavaa) elämäni osa-aluetta lukuunottamani elämäni on oikeastaan aika makeaa nyt.

Aikatauluista puheen ollen kanjien pänttäys ei mene takkuamatta tuota viiden kanjin päivätahtia. Varsinkin Unkarin matkan aikana, viime kuun kahen viimeisen viikon aikana, jäin reippaasti jälkeen. Se vähä aika kun oli päivisin ylimääräistä kulutettavaksi, kului Animeconin sähköposteja ja nettisivuja hoitaessa. Kunhan kohta on ohjelmalehtinen saatu painoon, on pahimmat kiireet tältä erää ohitse.

Unkariin en ottanut lainkaan printattua listaa opiskeltavista kanjeistani, vaan luotin iPhonelle siirtämääni excel-taulukkoon. Virhe! Huomasin, että sain avattua excelin sellaisessa muodossa, missä sain niiden järjestyksen fiksuksi (aka opiskelujärjestykseeni) vain käyttämällä ohjelmaa, joka vaati internetin. Hups. Ei tehnyt mieli selata yli kahden tuhannen jouyou-kanjin listaa etsien että mikäs kanji se seuraavaksi pitäisi opiskella. Kun vaihdoimme Budapestistä Balatonfüredin huvilaan, sain aikaiseksi järjestellä huvilan wifiä hyödyntäen kanjilistani järkevästi, ja kopioin koko reissun opeteltavat merkit pikapikaa vihkooni.

Tässä sitten huomasin pian toisen ongelman, kun yritin vihkoon tuhertamieni kanjien perusteella etsiä niitä iKanji Touchista (käyttäen kanjien piirtoon tarkoitettua näppistä, välillä tehden radikaalihakuja imiwalla). Tämä ohjelma tai iPhone tai jokin oli muuttanut kanjien fontin oudoksi ja se näytti osan radikaaleista aivan outoina. Sain myöhemmin tämän kierrettyä copy-pasteamalla kanjit taulukosta iTouchiin mutta ehdin jo hieman hihojani kärventelemään kun luulin laittaneeni jouyou-exceliini kanjeja, joita ei ole olemassakaan.

Everything is people.
Mutta nyt on Animecon-cosplayn kankaat ostettu, voisi tässä vaikka mennä niitä leikkaamaan. Jospa samalla leikkaisin silpuksi Helsingin yliopiston tulospaperit niin saisi edes vähän kiukkua omaan kyvyttömyyteensä purettua. Rawr!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti