26.2.2014

Desucon Frostbitea 2/2 - lauantai ja sunnuntai

Elikkä tähän varsinaista conia, kun äskeinen raapustus koski lähinnä valmistautumista siihen sekä perjantaita. Olin siis sneaky hoitaessani kaikki työtuntini perjantain puolella, mikä tarkoitti cosplayta lauantaina ja sunnuntaina. Molempina päivinä - totta kai - uusin ylpeyteni Noiz (DMMd). Sen jälkeen, kun olin avuliaiden kanssa-greenroomissa-pyörijöiden säälivien katseiden alla saanut vajaassa kolmessa tunnissa taisteltua Noizin vaatteet, lävistykset ja maskeeraukset (kirottu homo, miksi tuollaiset rajaukset silmissä, MIKSI) suht kondikseen, pääsin pörräämään conilaisten sekaan.

Tubbsenin hieno tulkkaus Aoban ja Noizin ensikerrasta.

Ihanat conilaiset. Menin hetkessä sekaisin laskuista, paljonko pyydettiin kuvia ja kehuttiin pukua. Vaikka suurosan conista oli hyvin alaston olo (useimmat cossini kun ovat jääneet epävarmuuden ja pikkuvirheiden takia pukematta), runsaat kehut ja kuvapyynnöt todellakin piristivät mahtavasti. Myös muut ryhmäläisemme olivat komeina, vaikka suurosa ryhmästämme pukeutuikin DMMd:hen vasta sunnuntaiksi.


Lauantailta en oikeastaan enää muista paljoa - taisin lähinnä haahuilla pitkin conia ja jutella kavereiden kanssa, stressata Animecon-juttuja ja käydä seuraamassa paria luentoa. Tutustuin myös Koichi-saniin, jonka kanssa höpöttelimme mukiinmenevällä enkulla ja rikkinäisellä japanillani suurosan illasta. Juuri ennen iltabileitä leikin special!Usagimodokillani - irtokuutiolla, jonka sisällä on pieni kajari. Olin sitten tarpeeksi idiootti, että olin jättänyt laturin kotiin ja unohdin virrat yöksi päälle, joten sunnuntaina en päässytkään olemaan show-off sen kanssa. Vaikka olin valvonut metsästämässä ja editoimassa kännykkääni kaikki Usagimodokin replat! ARGH. No, seuraavassa conissa sitten.

Sunnuntaina sain naamani kuntoon nopeammin. Tällä kertaa minun nimittäin ei tarvinnut tehdä rajauksia kokonaan itse, vaan minun tarvitsi vain hitusen siistiä niitä sekä tökkiä rajaria lähemmäs silmääni kuin kärsin muiden antaa sitä tökkiä. Tämä muistutti jo paljon enemmän aikaisempia con-maskeerauksiani: Mika istuu hiljaa ja Ame / hoito / tyttöystävä / etc. huolehtii naamasta. Olimma sitten Timjan ja Leenan kanssa viitisen minuuttia ennen sovittua DMMd-photoshoottia sopimallamme tapaamispaikalla ...kolmestaan. Muita ei näkynyt eikä kukaan vastannut puhelimeen, tyypillistä. Onneksi ei mennyt kauaa bongata mokoma DMMd-lauma piilottelemassa Aobaani-- siis, suunnittelemassa kuvia Metsähallin rappusissa.

Muutaman kuvan jälkeen luovutin paikkani toisen ryhmän Noizille ja kipaisin vilkaisemaan, josko ehtisi saada varattua koko rivin meitä varten työkaverini pitämälle DMMd-luennolle. No, liian aikaisessa olin, joten ehdimme poiketa vielä Kyuun vaivana kuvauspisteellä, josta sitten saimme jo hieman enemmän kiirehtiä luentosaliin. Ei tullut eturiviä varattua, mutta suurosa meistä pääsi toiseen riviin (ja mattimyöhäset jonnekin keskivaiheille). Olen hyvin kehno antamaan palautetta luennoista sun muista ohjelmista - varsinkin, ellei niissä ole korjattavaa - joten taidan tyytyä vain vaatimaan lisää.

Pardon huono kuvanlaatu, tärisi kun olin niin innoissani DMMd-luennosta. (w)
Luennon jälkeisestä conista en oikeastaan muista paljon mitään. Eikä siinä monta tuntia enää aikaa ollutkaan. Aika pian Sibeliustalo tyhjennettiin kävijöistä, kävin vaihtamassa arkivaatteet päälle, otettiin työvoimakuva ja sitten pääsin pesemään kasvojani. Mitähän lie myrkkyjä pitäisi alkaa käyttää, että saisi maskeeraukset helpommin pois? Sentään tällä kertaa ei tarvinnut saippuaa iskeä silmiin kuten kotona harjoitellessani. Tämän jälkeen Leenan kanssa odottelimme hänen vanhempiensa tarjoamaa kyytiä, ja suurosan matkasta Turkuun taisin nukkua. Kotona olin jo sen verran virkistynyt, että sain aikaiseksi syödä ja datailla hieman ennen unipuuta.

Kuten kerroinkin jo edellisessä postauksessani, teki terää nukkua pitkät pitkät unet conin päälle. Tasoitti sopivasti muutaman viikon valvojaisia. Sen jälkeen sitä jaksoikin hiki hatussa siivota kämppää katosta lattiaan koko päivän, kaikki keskeneräisten cosplayprojektien jäljet piiloon! Ei edes paljoa jaksanut harmittaa se, kuinka saunalla meni poikkeuksellisesti lähes tunti päästä 90 asteen lämpöön. Nyt on mukavaa kirjoitella siistin ja puhtaan kodin suojissa. Kummasti opiskeluunkin on helpompi keskittyä, kun ei jatkuvasti pyöri FinnFoam-lastut ja langanpätkät nenän alla.


Loppuarviota Desucon Frostbitesta 2014? Ei paha, ei paraskaan. Ohjelmiston taso on mielestäni parempi kuin aikoihin ja tunnelma pysyi oikein mukavana - joskin voisin nauttia coneistani ilman humalaisiakin kävijöitä. Alaikäisten puutetta en oikeastaan olisi edes huomannut, elleivät muut olisi ottaneet asiaa puheeksi. Jatkuvasti. En tiedä, tarvitaanko Suomeen loppujen lopuksi K18-tapahtumia. Ihan jees, että nyt liikkeellä oli paljon vanhoja partoja, jotka eivät suostu tulemaan jos nuorisoa on paikalla (ei ne teitä elävältä syö), mutta toisaalta taas conissa ei alkoholin lisäksi tullut vastaan mitään, mikä mielestäni antaisi syyn K18-ikärajalle. Myyntipöydillä kuului kyllä nurinaa ja ihan syystäkin; täysi-ikäiset harvemmin tyhjentävät vuoden säästöjään coneissa kuten nuorimmat kävijät usein tekevät. Tulen jatkossakin, oli ikärajaa taikka ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti