23.8.2013

JLPT-ilmoittautumiset

Noin tunti sitten postiluukusta kolahti kirje Japanin suurlähetystöltä. Ilmoittautumislomake joulukuun JLPT-koetta varten saapui siis vihdoin, juuri kun aloin harkita josko pitäisi tarkistaa, hukkuiko lähettämäni viesti matkan varrelle. Ilmoittautuminen alkaa viikon päästä sunnuntaina, joten siihen asti on aikaa testailla taitojani ja mittailla mahdollisuuksiani: pärjäänkö tason N4-kokeessa vai pelaisinko varman päälle menemällä N5-tason kokeeseen?

 
Yeah mama I'ma ready! ...in December.



Muutaman tunnin päästä olisi lähtö kavereiden tupareihin elikkä viikonloppureissulle toiselle puolen Suomea. Tähän väliin on siis hyvä pumpata kännykkä täyteen kielioppi-, sanasto- ja kanjilistoja päntättäväksi sekä päättää, mikä japaninkirjoistani pääsee mukaan reissuun. Hieman houkuttaisi ottaa suurlähettiläältä jokunen vuosi sitten saamani tiiliskiven kokoinen aarteeni täynnä japanin kielioppia, mutta haluan välttää painavia kantamuksia koska junanvaihtoja voi olla edessä useita. Tämä rajoittaa myös mahdollista varustustani cosplaypiknikille. Sentään kännykän voin täyttää materiaalilla ilman, että sen paino siitä nousee.

Mitä tulee viime aikaiseen ja lähitulevaisuuden japanin opiskeluuni, kanjien pänttäystauko päättyy maanantaina. Viikonloppu voisi siis hyvinkin olla N5- ja 1. luokan (sekä muiden jo pänttäämieni) kanjien kertailua. Pitkät auto- ja junamatkat ainakin soveltuvat tähän mainiosti. Japanin kirjassa olen edennyt ihan mukavasti, vaikka enimmäkseen on tullut kerrattua ennestään tuttuja asioita. Sain myös juuri ostaa uuden japaninvihkon, koska edellinen on kohta täysi. Haaveilen muutaman uuden japaninkirjan ostamisesta mutta totta kai näiden kirjojen kappalehinnat ovat noin kuudesta kympistä ylöspäin - käytettynäkin!

RAW-mangan lukeminen on alkanut kevyesti Yotsubatolla. Koska kovin vaikeaan sanastoon en aivan vielä uskalla upottautua. Mutta pian.

Loppuun vielä iloinen uutinen töideni jatkumisesta. Tämän hetken sopimukseni on vain kuun loppuun, mutta kohta pitäisi kilahtaa uusi, vuoden loppuun saakka kestävä, työsopimus luettavakseni ja allekirjoitettavakseni. Jos hyvin käy, saattaa Japanin matkakassaan kertyä joitakin huntteja ja kevääseen mennessä voisi hyvän lykyn jopa olla matkarahat kasassa. Hieman huolestuttavasti vaikuttaa sille, ettei avokkini ole yhtä innoissaan kevään reissusuunnitelmasta kuin minä, mutten anna sen lannistaa. Nautinhan ensimmäisestäkin Japanin matkastani yksin aivan valtavasti, varmasti siis tästäkin jos niikseen tulee. Kunhan ensin saan edes omat reissurahani kerättyä. Myöskin täysin japaniin liittymätön pieni korvamato on alkanut kuiskia korvaani, että minun pitäisi kerrata latinaa ja ehkä käydä kirjoittamassa se vanhalla lukiolla. Huh. Mistä tulee mieleen että jotain muutakin voisi harkita kirjoittavansa näin jälkijunassa: tänä vuonna olisi pisteet riittäneet opiskelupaikkaan, mikäli plakarissa olisi ollut yksi enemmän eximiaa tai jopa joku laudatur!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti