9.12.2017

Vaihtosuunnitelmia 2: Ilmeisesti suunnataan Wasedaan!

5.12. illalla selailin kaikessa rauhassa Twitteriä, kun huomasin vuosikurssilaiseni ilmoittaneen, että Helsingin yliopisto oli nimennyt hänet hakijaksi vaihtoon Pekingin yliopistoon. Ehdin jo hieman nurista mielessäni, että totta kai muihin maihin hakevat saavat tietoa vaihtohakunsa edistymisestä ennen meitä, mutta kävin kuitenkin vilkaisemassa vielä sähköpostini. Ja siellähän sitä mailia oli tullut! Tässä vaiheessa uskaltanen jo julkistaa hakukohteeni; järjestyksessä: Wasedan yliopisto, Tokion yliopisto, Hokkaidon yliopisto. Meni hyvän tovin kerätä rohkeutta avata mailia, mutta olihan se lopulta pakko ottaa ja lukea.
Haluan tietää, mutta uskallanko kysy-- lukea?
"Congratulations You have been chosen to apply for student exchange to Waseda University - JP TOKIO01. Now you must apply to your host university according to the host university´s deadlines and instructions. The final decision about the acceptance is always made by the host university."
Minut on siis nimetty hakijaksi Wasedan yliopistoon Tokioon; eli siihen yliopistoon, mihin kaikista eniten halusinkin! Ensimmäinen ja haastavin osuus vaihtohausta on siis nyt tehty; Helsingin yliopisto nimittää hakijoita vain sen verran kuin mitä mikäkin kohdeyliopisto ottaa vaihto-opiskelijoita vastaan, ja vain sellaisia ihmisiä, joilla on realistiset mahdollisuudet tulla valituiksi. Olen siis nimitetty Wasedan hakijaksi, joten en voisi enää hakea muualle, vaikka haluaisin. Toisaalta kyseessä tosiaan on suosikkikohteeni ja tiedän, että "kilpailijoita" ei enää ole, joten tilanne on paras mahdollinen. Olen hieman kysellyt, enkä ole kuullut kenestäkään, joka olisi nimitetty hakijaksi muttei olisi sitten päässytkään.

Waseda Waseda Waseda! Tokioon tieni vieköön!
Kuulostelin myös heti kavereiden menestymistä ja suureksi ilokseni kaikki, keistä olen kuullut, ovat tulleet nimetyksi suosikkikohteensa hakijoiksi! Waifu myös Wasedaan, pari kaveria Kiotoon ja yksi Osakaan, sekä yksi kurssikaveri Tokion yliopistoon ja yksi kaveri ilmeisesti Koreaan. Mahtavaa! Kerroin myös alustavat mahtavat uutiset yhdelle viime vuoden vaihtareistamme, joka opiskelee Wasedan yliopistossa.

Liikkuvuuspalveluilta jatko-ohjeita odotellessa...
Nyt odottelen kauhunsekaisella innolla, että yliopistomme lähettää lupaamansa ohjeet siihen, kuinka toimia seuraavaksi. Seuraavaksi siis pitäisi tehdä uusi, entistäkin hiotumpi hakemus, tällä kertaa suoraan Wasedan yliopistolle! En malta odottaa - haluaisin jo lähteä, tai vähintäänkin saada vielä Wasedan yliopistolta virallisen hyväksynnän vaihdolleni.

Tällaista iloista ja lyhyttä päivitystä tänään; ollut hektinen viikko ja nytkin kirjoittelen illasta ainejärjestömme pikkujoulujen jälkeen. Lauantai on sitten täynnä lisää kiireitä, kun suuntaan Turkuun ensinnä ostamaan kankaita cosplayhin ja sitten näkemään työkavereita Turun toimistolta pikkujoulujen merkeissä. Jos lukijakunnasta löytyy ketään muita vaihtoon lähtevää, vaihdossa olevaa, vaihdossa ollutta tai vaihdosta haaveilevaa, kommentoikaa toki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti