21.6.2016

Lyhyesti: Aasian tutkimuksen pääsykoe 2016

I'm in. Vihdoin. Opiskelupaikka on vastaanotettu, läsnäolevaksi ilmoittauduttu ja pari kämppähakemusta on jo vetämässä. Olo on aika epätodellinen, pitää katsoa kauanko menee "herätä" tästä. 

Kiitos kaikille kannustuksesta; laitan pidempää päivitystä tulemaan lähitulevassa! (Edit: anteeksi, olen kauhea valhehtelija, kesti melko kauan saada aikaa ja energiaa taas kirjoittaa. Nyt teksti työn alla!)

21 kommenttia:

  1. Onnea! Itse hain Afrikan ja Lähi-idän tutkimukseen ja pääsin sisään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kiitoksia, onnea myös itsellesi. :D Kampuksella varmaan nähdään.

      Poista
  2. Oho, löysin sun blogin kun googlailin Itä-Aasian tutkimusta, ja sit kävin läpi nämä pääsykoepostauksesi parin vuoden ajalta ja nyt tämän uusimman postin... Todella suuret onnittelut, varmaan hieno fiilis!

    Itse hain opiskelemaan japanologiaa Vaasaan ja kirjallisuutta Jyväskylään, mutta en ole vielä kuullut kummastakaan paikasta mitään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olo on vieläkin aika epätodellinen, vaikka tullut tässä jo mitä tehtyä. :D

      Tähän mennessä varmaan olet tuloksia saanutkin, toivottavasti pääsit opiskelemaan! >.<

      Poista
  3. Ei oo todellista!! Onnea!! �� Montas yrityskertaa se ottikaan? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Varmaan miljoona yritystä meni. :'D Ehkä 5? Tuntuu kuin olisi puoli ikää tätä yrittänyt, olin oikeasti jo luovuttamassa tämän kerran jälkeen - onneksi ei tarvinnutkaan.

      Poista
  4. Anonyymi4/7/16 11:25

    Hei! Mahtavaa että pääsit! Onnea ja tsemppiä! :)

    Semmosta kyselisin, että mitä oppikirjoja kannattaa lukea kun valmistuu tuohon kokeeseen? Itse olen nyt menossa opiskelemaan vuodeksi teatteria ja näyttelemistä, mutta haen ensi keväänä teatterin lisäksi tuohon Aasian ja Japanin kielen/kulttuurin opiskeluun. Haluaisin jo nyt aloittaa kokeeseen lukemisen, koska syksyllä alkava opiskelu vie aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :>

      Itse luin vain noita pääsykirjoja, sillä kysymykset tulevat lähes poikkeuksetta suoraan niistä. Ulkoa pitää osata, soveltavia tehtäviä on aika harvakseltaan. Eli siis Suomen peruskielioppi + Verkottunut ihmiskunta ahkeraan syyniin. Huomasin tuossa opiskellessa, että parhaiten opin pienetkin nippelitiedot (ja tosiaan, mikään pikkupräntillä oleva teksti ei ole niin turha etteikö sitä kokeessa voitaisi kysyä) tekemällä kieliopista 500+ flashcardia kännykälle, missä sitten kännykkä kertasi näitä flashcardeja aina sen mukaan, miten hyvin muistin asian. Aina, kun oli parin minuutin tyhjä kohta, kaivoin kännykän ja aloin käydä flashcardeja läpi. Historiasta olen saanut hyvän vinkin, että kannattaa tehdä muistiinpanot takaosan käsitteiden kautta; ottaa sieltä aina kohdan ja tekee muistiinpanot aihealueittain.

      Poista
    2. Hei, nythän syksystä 2017 astuu voimaan isopyörä muutos ja tälläiset linjathan ikään kun poistuu kokonaan... Aasian tutkimus siirtyy siis muiden kielien ja kulttuurien kanssa joko kielten kandi tutkintoon tai kulttuurin kandi tutkintoon ja nyt näyttää siltä, että noilla kaikilla tulis olemaan sama koe (siis KAIKKI kieli/kulttuuri jutut maasta/maanosasta riippumatta). Luulen et pääsykokeet vaikeutuu/laajenee mutta yliopiston mukaan opiskelu on monipuolisempaa... Mut kannattaa tosiaan HY:n sivuilta käydä kattomassa niiden tiedote asiasta. :)

      Poista
    3. En tiedä, miten tuota Aasian tutkimuksen pääsykoetta saisi vielä entisestään vaikeutettua. Suht laajojakin nuo olivat historian osalta, kun koko ihmiskunnan historian kirja pitäisi osata pilkuntarkasti.

      Kävin lukaisemassa dekaanin tekstin tuosta iso pyörä -suunnitelmasta Flammasta, vaikuttaa mielenkiintoiselta. Lisää autonomisuutta! Opiskelijoille taitaa tulla entistä enemmän vastuuta katsoa, että kursivat kasaan heitä hyödyttävän opintokokonaisuuden. Laitoin aiemmin myös varuiksi mailitse yliopistolle kyselyä, ja kuulema japanin kielikurssien määrä lisääntyy ja kulttuurikurssit pysyvät ennallaan, joten saa nähdä paljonko nuo muutokset käytännössä opiskeluun vaikuttavat.

      Pääsykokeisiin mahdollisesti paljonkin, mutta tokkopa saavat tosiaan ainakaan paljon vaikeutettua noita enää.

      Poista
  5. Lopetatko tän blogin nyt vai alatko kirjoittamaan opinnoista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkan jatkan, blogi on Mikamonogatari eikä Pääsykoemonogatari, ja tämän pojan seikkailut jatkuvat. Muutaman vuoden päästä tähän blogiin tullee vaihtopostauksia. ;D En jaksa useampaa eri blogia ylläpitää (tämäkin jäänyt liian vähälle huomiolle pänttäys- ja Animecon-kiireissä), mutta kunhan tässä muuton saan alta pois, jatkuvat päivitykset niin pidemmällä postauksella tästä pääsykokeesta kuin aivan kamalan jälkijunassa olevat reissukertomukset viime vuoden matkasta. Ja voi olla, että hehkutan hieman mitä kivoja pokemoneja olen löytänyt uuden asuntoni ympäristöstä ja montako salia valtaan, jos innostun. ;D

      Poista
    2. Hieno juttu, käyn aina tasasesti luuraamassa mitä oot touhuillu ja olin jo huolissani ettäjos et jaksa päivitellä enää! Onnea vielä!

      Poista
    3. Kiitos. :>

      Jaksan kyllä, kunhan saan kohta muuttoa alta ja pääsen asettumaan. 1.8. alkaen asun jo Helsingissä ja opiskelujen alkuun asti ei olekaan muuta tekemistä kuin päivittää blogia, siistiä uutta kotia ja pohtia josko töitä löytyisi opintojen ohelle.

      Anteeksi epäaktiivisuudesta, pääsykokeet + työt tosiaan ovat verottaneet viime aikoina kovasti aikaa ja energiaa, minkä lisäksi kilpirauhanen alkoi temppuilla antaen kehoni luulla, että se tarvitsee 15+ h yöunet + päikkärit päivittäin. :') Tähän lääkitys onneksi on tepsinyt nyt hyvin.

      Odota vaan, kohta täytän blogini vielä opiskeluhommista! :D

      Poista
  6. Moikka! Mäkin pääsin tuonne aasian tutkimukseen opiskelemaan, ja oon nyt monta päivää (viikkoa :D) pohtinu uskallanko moikkaa jo nyt vai onko se creepyä :D. Kiva homma kuitenki pongata tulevia ryhmäläisiä vaikka mä aionkin kiinaan suunnata enkä japaniin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, mahtavaa & onnea! Tuu moikkaamaan vaan. Ei meitä ole kuin se 16 uutta naamaa laitoksella, olisi outoa olla tutustumatta edes jossain määrin. :D

      Poista
  7. Moro!
    Ensinnäkin haluan onnitella, että useiden vuosien pyrintöjen jälkeen pääsit vihdoin sisään, mahtava homma. Toiseksi haluan sanoa, että tätä sun blogia oli hauskaa lukea, kun itsekin tosiaan luin kyseisiin pääsykokeisiin Aasian tutkimukseen (ja pääsin nyt sisäänkin :D). Näin röyhkeästi haluaisinkin kysyä nyt, että onko sulla sattumoisin mitään tietoa orientaatioviikosta tai muusta vastaavasta, nimittäin itse olen löytänyt melko vähän tietoa mistään aikatauluista. Morjestellaan sitte elokuun lopulla/syyskuun alussa :P

    L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hola o7

      Sori hidas vastaus; olleet tassut kiinni asunnon siivoilussa.

      Orientaatioviikosta tiedän vain, mitä sivuilta (https://www.helsinki.fi/fi/humanistinen-tiedekunta/opiskelu/hae-humanistiksi/uudet-opiskelijat#section-13598) on tullut luettua. Tuutoreilta pitäisi tulla vielä tarkempaa tietoa mailitse kohta puoliin.

      Jes, nähdään pian. ;D

      Poista
  8. Moi molemmille! Mä jo hätähousuna ehdin kysellä tuutoreiden perää kun muut fuksit whatssapp ryhmässä sai viestejä ja pohdin mitä teen kun pakolliset HOPS ja orientointi kurssin tunnit osuu osittain kiinan kaa päällekkäin, ja vastasivat että laitosuudistusten takia kaikki ollu aika levällään ja vaikee saada aikataulutettua, mutta että tällä viikolla laittavat meille yhteissähköpostia. Eka päivä alkaa tod näk 10:00 Topeliassa :). Kiva nähdä teidätkin sit kohta! -E

    VastaaPoista
  9. Ois ihanaa kuulla ekan syksyn jälkeisiä fiiliksiä ja muita kuulumisia! ♥ Käyn lurkkaamassa taas myöhemmin. :*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut superhitaasta vastauksesta; opinnot ovat vieneet aika mukavasti kaiken ajan ja vapaa-ajalta energian. :D Mukavaa on kyllä ollut, ja olen parhaillaan kirjoittamassa long overdue päivitystä opintojen ensimmäisestä vuodesta.

      Poista