1.12.2013

JLPT-painajaisia

Mietintöjä ennen JLPT:tä

Ei ole enää montaa päivää, kun pitäisi hallita noin miljoona sanaa, kolmisen sataa kanjia (lukuisine lausunta- ja käyttötapoineen) sekä kiva kompakti pakkaus kielioppia. Välillä sitä nousee kauhunhiki - olisiko kuitenkin pitänyt mennä vain N5-kokeeseen ensin? Sitten taas tulee hyvinkin itsevarmoja hetkiä. Kanjeja ei enää paljoa ole, kielioppi on kyllä hanskassa, sanoja pitäisi juurruttaa enää muutamia. Erityisen suuri osa opiskelusta on tapahtunut tällä iPhonella, jolla nytkin tätä kirjoitan. Sen lisäksi, että iKanji Touch ja JLPT Study -apit ovat olleet käytössä, kävin lukemassa erään vierailijani blogia, missä kuulin ensikertaa Memrisestä. Kiitos, Linnunhymy.

Memrisen vähän huonona puolena on, että ainakin nämä kurssit joilla sanastoa, kielioppia ja kanjeja opettelen, käyvät asioita hyvin hitaasti läpi. Toisaalta taas tämä johtuu siitä, että se kertaa asioita niin paljon, että vain hyvin vähän pääsee unohtumaan. Olen huomannut tämän olevan toistaiseksi nopein tapa, jolla olen kanjeja oppinut. Valitsemani kurssit vain antavat vähän yksipuolisesti tietoa kanjien merkityksistä ja lausuntatavoista. Tätä tulen kyllä käyttämään vähintään JLPT:hen saakka. Siellä oli myös yksi kurssi Harry Potter -japanille. Täydellistä, koska kävin juuri hakemassa kirjastosta japaninkielisen Potterin. Hyvä/huono puoli on sekin, että sinne kuka tahansa voi tehdä ja julkistaa kursseja, joiden oikeellisuutta ei välttämättä aina tarkisteta. Muutamissa kanjeissa mitä olen Memrisellä päntännyt ovat olleet furiganat väärin.

JLPT:stä on tullut kyllä nähtyä painajaisia. Toistuvimpana näistä taitaa olla se, että saavun koepaikalle viimetingassa enkä millään löydä joko henkkareitani tai koekutsua. Joista molemmat ovat siis pakollisia. Jossakin unessa eksyin enkä ehtinyt ajoissa. Eräässä unessa taas koe olikin Japanissa, mutta junat olivat lakossa enkä päässyt edes Helsinki-Vantaan kentälle asti.

Juuri näin.
Pikamietintö kokeen jälkeen

Nyt on sitten koe ohitse ja saan jännityksellä odotella tuloksia maaliskuuhun. Mutta lisää näistä mietinnöistä kunhan pääsen tietokoneelle. Onnea kaikille kokeessa mukana olleille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti